TMA TURKEY I FOYDER

• info@tma-turkey.org
  • +90 531 280 79 33

FOYDER İlk Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

Finansal ve Operasyonel Yapılandırma Profesyonelleri Derneği (FOYDER), ilk olağan genel kurul toplantısını 22 Mart 2021 (Pazartesi) tarihinde Dedeman İstanbul Otel’de gerçekleştirmiştir. Derneğin ilk olağan genel kurul toplantısı olması münasebetiyle üyelerinin büyük çoğunluğunun fiziken katılım sağladığı toplantıda önemli kararlar alınmasının yanı sıra yeni dönemdeki Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ile Etik Kurul üyelerine ilişkin asil ve yedek üye seçimleri gerçekleştirilmiştir.

Yönetim Kuruluna Seçilen Asil Üyeler Yönetim Kuruluna Seçilen Yedek Üyeler
AHMET YUM İRFAN BAŞAK
DURMUŞ ALİ KUZU CEMİL ÖZDEMİR
HASAN TENGİZ ORHAN TURAN
M. CENGİZ GÖĞEBAKAN ÇAĞLAR MEHMET TALAT ORAY
ÖNDER YİLMAZ MUSTAFA KALDIRIMOĞLU
ÖZGÜR SAYGI FATİH AYDOĞAN
YURDAKUL ÖZDOĞAN KÜÇÜK AHMET ORTATEPE

Denetim Kuruluna Seçilen Asil Üyeler Denetim Kuruluna Seçilen Yedek  Üyeler
ATİLLA SÜTGÖL BÜLENT GÖRER
MEHMET ÖNER DOĞAN ARGUN
VEYSEL SUNMAN NİHAT EMLİK

Etik Kuruluna Seçilen Asil Üyeler Etik Kuruluna Seçilen Yedek Üyeler
AHMET İLERİGELEN MAHMUT ÖZMEN
CEVDET ERKANLI AZİZ AHMET KACAR
İSMAİL IŞIK ÖZLEM AYTEKİN

Diğer taraftan Genel Kurul’da, FOYDER’in Turnaround Management Association (TMA Global) ile işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin TMA Global üyeliği  için yürütülen çalışmaların Yönetim Kurulu’nca neticelendirilerek en kısa sürede TMA Turkey Chapter’ının faaliyetlerine başlaması ve diğer ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin kurulması ve geliştirilmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmiştir.

Bu çerçevede, faaliyetlerine 6 Ocak 2021 tarihinde başlamış olan ve ilk Olağan Genel Kurulu’nu başarı ile gerçekleştiren FOYDER’in amaçlarını ve vizyonunu;

1. Finansal ve operasyonel yeniden yapılandırma süreçlerine dair yasal altyapı ihtiyaçlarında ve uygulama aksaklıklarında farkındalık oluşturmak suretiyle, daha etkin ve verimli sonuçlar alınmasına çaba göstermek,
  2. Finansal ve operasyonel yeniden yapılandırma faaliyetlerinin ülkemizde yerleşmesi, etkinliğinin artırılması ve uygulamasının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütürken, bu kültürün gelişmesine katkı sunmak,
  3. Mesleğin uluslararası profesyonellik ilke ve standartlarda yürütülmesi için çalışmalar yapmak,
  4. Uluslararası standartlar, etik ilkeler ve en iyi uygulamaların adapte edilmesi ile yatırımcılar için bir cazibe merkezi oluşturmak şeklinde özetlemek mümkündür.